Geboortehuis, hoeden- en petten winkel & meer

Het Geboortehuis van Mata Hari aan Over de Kelders 33 te Leeuwarden, waar haar vader op de begane grond de hoeden- en pettenwinkel “In de klok” runde, stond na beschadiging door brand in het pand er naast sinds 2014 leeg. Vele toeristen en inwoners van Leeuwarden bezoeken het standbeeld van Mata Hari dat schuin tegenover haar geboortehuis staat en vonden het jammer dat het pand en haar geboortehuis niet voor het publiek toegankelijk was.

Dit was voor in Leeuwarden geboren Eric van Bijleveld, die tegenover het geboortehuis aan de Kelders 20 de herenmodezaak Milano Menswear heeft, aanleiding om de begane grond van het pand weer terug te brengen tot wat het oorspronkelijk was namelijk: de hoeden- en pettenwinkel. In de hoeden- en pettenwinkel die in “de stijl van toen” is ingericht treft u een ruime collectie heren hoeden en petten aan maar ook accessoires zoals riemen, tassen, handschoenen, paraplus etc. Daarnaast ook Mata Hari souvenirtjes.

Ook treft u in het pand een kopie van het plakboek van Mata Hari aan dat zij bijhield over haar leven als danseres in Parijs en mooie ingekleurde portretfoto’s van Mata Hari.

Kortom, meer dan waard om eens een bezoek te brengen.